רישום לכנס הדוקטורנטים השלישי

בדף זה אנו מבקשות מכם להרשם לכנס ולבחור באיזו סדנה תבחרו להשתתף. 
הסדנאות יתקיימו בין השעות 10:30-11:45.

מידע על הסדנאות

השתתפות בכנסים
מנחה הסדנה: פרופ' דני בן-צבי


השתתפות בכנסים הינה חלק חשוב מחייו/ה של דוקטורנט/ית, שיתוף המחקר המתהווה עם חברי קהילה אקדמית מתאימה עשוי לתרום לקידום המחקר עצמו באמצעות קבלת משוב תוך כדי התהליך. השתתפות פעילה בכנס עשויה לתרום גם להכרות רחבה עם תחום הדעת ועם הקהילה האקדמית הבינלאומית, ולהתחלת בנייה של רשת קשרים והכרויות אישיות חשובות. השולחן יעסוק בהשתתפות בכנסים אקדמים: למה להשתתף? כיצד מוצאים כנסים רלוונטיים? איך להשתתף? כיצד מתכוננים לנסיעה לכנס? מהו ניצול מיטבי של זמן השהות בכנס? ומה עושים אחרי הכנס כדי להבשיל פירותיו?

כתיבת הצעת מחקר
מנחת הסדנה: ד"ר דבורה (דבי) גולדן

מה בין כתיבת הצעת מחקר ובין הרכבת פאזל, אפיית עוגה או כתיבת עלילה בסיפור בלשי? בשולחן זה נעסוק בהצעת מחקר כסוג מסויים של כתיבה, נתמקד במאפייניה הייחודיים, בחלקיה השונים ובהרכבת חלקים אלה לכדי מכלול קוהרנטי. נדון בנושאים הקשורים במלאכה מורכבת זו, תוך התייחסות אל שאלות ותהיות שעולות במהלך הכתיבה.


ההתנהלות בדוקטורט כמקפצה לעתיד אקדמי
מנחה הסדנה: ד"ר יותם הוד

לימודי הדוקטורט כוללים הרבה מעבר לרכישת ידע והוספת ידע חדש לדיסציפלינה. הם גם תהליך חברתי שכולל בנית רשת קשרים, לגרום לאנשים לדעת מי אתה, ופיתוח נישת המחקר הייחודית שלך. בשולחן העגול הזה נדון באסטרטגיות קונקרטיות שיכולות לעזור לתלמידי דוקטורט לפתח זהות אקדמית ולסיים את התואר עם מומנטום לקראת בניית קריירה אקדמית מוצלחת.

כתיבה ופרסום מאמרים
מנחה הסדנה: פרופ' משה זיידנר בהשתתפות ד"ר אדר בן-אליהו, ד"ר יאיר זיו, פרופ' תמי קציר ופרופ' זהבה רוזנבלט.

כתיבת מאמרים ופרסומם עומדים בבסיס החיים האקדמיים. תהליך הכתיבה כרוך בהתמודדות עם כתיבה אקדמית באנגלית, בחירת כתב עת מתאים, התמודדות עם שיפוט ועוד. בשולחן זה נעסוק באתגרים ובסוגיות העולות במהלך תהליך זה. 
השולחן יערך בהנחיית פרופ' משה זיידנר בהשתתפות ד"ר אדר בן-אליהו, ד"ר יאיר זיו, פרופ' תמי קציר ופרופ' זהבה רוזנבלט.




פוסט דוקטורט
מנחה הסדנה: ד"ר אוסאמה סוידאן

דוקטורנטים לקראת סיום הדוקטורט עוסקים בשאלות אודות המשך דרכם. האם לגשת לפוסט דוקטורט? על מה בעצם מדובר? כיצד מוצאים מלגות ומשרות פוסט? לגשת לפוסט בארץ או בחו"ל? האם ניתן לעשות יותר מפוסט אחד? הדיונים בשולחן יעסקו במתן מענה על שאלות אלו ואחרות הקשורות לנושא זה, תוך בחינה של היבטים שונים הקשורים לחיי הדוקטורנט בשלבי סיום לימודיו.

הצעת המחקר כבסיס לשינויים: עד כמה מחקר הוא יצור גמיש
מנחת הסדנה: פרופ' יעל קלי

תהליך עריכת המחקר איננו לינארי בהכרח. פעמים רבות הוא עובר שינויים רבים משלב היציאה למחקר וכתיבת ההצעה. בשולחן זה נעסוק באתגרים ובאפשרויות הנובעים מהאופי הדינאמי של עריכת מחקר אקדמי.




Comments